Meteen naar de inhoud

Vrijspraak: Trots!

De drukste maand van het jaar is weer aangebroken. Deze periode hangt van feesten aan elkaar. Terwijl ik deze column schrijf, ben ik in mijn achterhoofd al bezig met de gedichten die ik nog moet maken voor het Sinterklaasfeest dat wij vanmiddag gaan vieren met de familie. Gisteren een surprise party gehad in de stad, georganiseerd door vrienden. Richard (collega en partner) wordt vijftig namelijk en dat zou die weten ook. Het was erg gezellig en Richard was blij verrast. Aankomend weekend gaan we het feestje nog eens overdoen. Vijftig worden is toch wel een mijlpaal en dat kan je niet zomaar voorbij laten gaan.

En dan staan de kerstdagen alweer voor de deur. Afgelopen week hebben we kerstpakketten uitgezocht voor onze relaties van kantoor. Wij deden dit bij een jonge ondernemer, die vorig jaar een eigen online verkoopbedrijf is gestart. Hij was erg enthousiast over de opdracht (ik vertel natuurlijk nog niet waarvoor we gekozen hebben want dan is de verrassing eraf). Hij liet een voorbeeld zien van hoe het pakket eruit komt te zien en schreef: “Ik ben er zelf erg trots op; ik hoop dat jullie het ook mooi vinden.” Ik moest daar wel om glimlachen, zo’n jonge man die trots is op zijn product en dat ook gewoon verkondigt. Wij zijn nog van de generatie waarbij je dat soort dingen niet hardop zegt. Bescheidenheid siert de mens, werd ons meegegeven. Maar hij heeft gewoon groot gelijk. Hij biedt een mooi product aan en is daar -terecht- trots op.

Wij gaan met ons kantoor begin volgend jaar alweer het achtste jaar in. Dat hebben wij te danken aan onze cliënten, relaties, familie en natuurlijk onszelf. Onze wijze van werken (geen kantoor en ondersteuning; wij bezoeken u thuis of op de zaak) spreekt de mensen nog steeds aan. En zullen we het dan maar gewoon eens hardop zeggen? Wij zijn donders trots op ons bedrijf!

RP Advocatuur wenst u fijne feestdagen en een goed 2020 toe!

Bron: Hart van Enschede, 20 december 2019