Meteen naar de inhoud

Over ons

Advocaten duur? Nee hoor!

De advocaten van RP Advocatuur geven een goed en eerlijk juridisch advies tegen betaalbare tarieven. Enerzijds doen zij dat door de juridische kennis up to date te houden en continue bij te scholen. Lidmaatschappen van specialistenverenigingen (VAARA en LSA) staan garant voor goed advies. Anderzijds proberen zij de kosten zo laag mogelijk te houden.

Unieke werkwijze

En dat lukt, omdat bijvoorbeeld gesprekken bij u thuis of op het bedrijf worden ingepland en wel wanneer het u uitkomt. Dat scheelt u kostbare tijd. Bovendien bevordert deze werkwijze het persoonlijk contact tussen de advocaat en de cliënt. Wel zo prettig! Al met al is er sprake van een unieke werkwijze en daarom is RP Advocatuur ‘het advocatenkantoor in Enschede dat het anders doet’. Betaalbaar, flexibel en efficiënt. Dat is de boodschap!

Sinds 1996 ben ik als jurist werkzaam en heb daarbij een schat aan ervaring opgedaan. Na gewerkt te hebben bij een letselschadebureau ben ik in 2002 overgestapt naar een groot advocatenkantoor in Twente. Daar ben ik als advocaat beëdigd. Na enige jaren deel te hebben uitgemaakt van een maatschap van een kleiner advocatenkantoor in Enschede, vond ik het tijd worden om helemaal op eigen benen te staan. Sinds 1 februari 2013 oefen ik dan ook als zelfstandig advocaat in Enschede mijn praktijk uit onder de naam RP Advocatuur. Sinds augustus 2013 is Corina van Assen het kantoor komen versterken. Hoewel ik de afgelopen jaren brede ervaring heb opgedaan in de advocatuur ben ik mij steeds  meer gaan specialiseren. Mijn praktijkgebieden zijn het contracten- en het verbintenissenrecht (ook incasso). Daarin leg ik de nadruk op het arbeidsrecht en ontslagrecht.

Richard Pril

Het aansprakelijkheidsrecht en verzekeringsrecht hebben mij altijd getrokken. Al tijdens mijn studie heb ik onderzoek gedaan naar de vergoeding van smartengeld in letselschadezaken, in vergelijking met onze buurlanden. Het was dus logisch dat ik als advocaat van letselschade mijn specialisme heb gemaakt. Daarnaast heb ik ervaring in het arbeidsrecht en contractenrecht. Naast de juridische kant van mijn vak, vind ik het sociale aspect belangrijk. Ik sta graag mensen bij, daar waar zij er zelf niet meer uit dreigen te komen. Als advocaat moet je een standpunt juridisch kunnen onderbouwen. De wens van de cliënt staat daarbij voor mij zoveel mogelijk voorop. Na jarenlang gewerkt te hebben bij verschillende advocatenkantoren in Oost Nederland, werd het tijd een eigen kantoor te starten. Bij RP Advocatuur kan ik, samen met Richard Pril, een eigen invulling geven aan de praktijk.

Corina van Assen

Rechtsgebiedenregistratie

De hierna genoemde advocaten hebben zich op de volgende rechtsgebieden in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten geregistreerd:

Richard Pril:
Arbeidsrecht
Ondernemingsrecht

Corina van Assen:
Letselschaderecht

Op grond van deze registratie zijn zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.