Meteen naar de inhoud

Letselschade

Als u lichamelijke of geestelijke (immateriële) schade heeft opgelopen als gevolg van een verkeers- of bedrijfsongeval, medisch handelen, een fout in een product of een ongeval tijdens het sporten, dan spreken we van letselschade.

Vergoeding voor geleden schade claimen

Als u slachtoffer bent van een ongeval en letselschade lijdt, dan is het vaak mogelijk om de veroorzaker aansprakelijk te stellen. Om dit succesvol te doen is de hulp van een gespecialiseerde advocaat noodzakelijk. RP Advocatuur is gespecialiseerd in het verhalen van letselschade en kan u hierbij helpen.

Wat moet ik doen bij letselschade?

Wij maken het u gemakkelijk. Als u letselschade wilt claimen volgen we onderstaande stappen.

  1. Samen met u bespreken we uw zaak en onderzoeken we hoe groot de schade is en hoe deze kan worden verhaald. We adviseren u natuurlijk ook over de haalbaarheid van de schadeclaim.
  2. We stellen de tegenpartij aansprakelijk.
  3. We maken een “”regelingsvoorstel”” op voor de afwikkeling en gaan in onderhandeling met de verzekeraar van de tegenpartij.

Schade claimen is meestal gratis

In verreweg de meeste zaken worden de kosten gedragen door de partij die aansprakelijk is. Dit is bij wet geregeld. Ook de kosten van RP Advocatuur worden doorgaans via deze regeling vergoed. Mocht het in bijzondere situaties anders zijn, dan wordt dit met u besproken. Wij willen absoluut niet dat u voor verrassingen komt te staan.

Wij komen bij u thuis

Wilt u meer weten over het claimen van letselschade, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij maken dan een afspraak bij u thuis om de zaak door te spreken.

RP Advocatuur is ook gespecialiseerd in de volgende rechtsgebieden: