Meteen naar de inhoud

Vrijspraak: Decembermaand feestmaand

De decembermaand is dé feestmaand van het jaar. Sinterklaas is nog niet vertrokken of de kerstman staat alweer voor de deur. Gevolgd door het inluiden van het nieuwe jaar. Daarmee is voor velen de decembermaand ook de drukste maand van het jaar. Dat geldt niet alleen voor de privésituatie; ook op het werk volgt de ene borrel na het andere etentje. Ook RP Advocatuur heeft het weer erg druk met de afsluiting van het jaar. Cliënten willen weten waar ze aan toe zijn voor de feestdagen en verzekeraars willen graag nog zaken geregeld hebben voor het nieuwe boekjaar. Dat laatste is overigens vaak gunstig voor de slachtoffers. In de praktijk kan er in de decembermaand altijd nét ietsjes meer, lijkt ‘t wel. Zal het de kerstgedachte zijn? Ach, waarom niet. Daar houden we het maar even op.

Wij kijken ook dit jaar terug op een mooi jaar. Een jaar van veel nieuwe cliënten en relaties. Maar ook onze bestaande relaties wisten ons telkens weer te vinden. Een jaar van veel nieuwe wetgeving. Vooral op het gebied van arbeidsrecht. De nieuwe Wet Werk en Zekerheid die per 1 juli zijn intrede deed. De wet heeft veel stof doen opwaaien en levert -nog steeds- veel vragen op. Want hoe mooi het allemaal lijkt op papier (in dit geval de wet), pas in de praktijk kom je erachter hoe deze nieuwe wet door de verschillende partijen -en rechters- wordt uitgelegd. Onze arbeidsrechtspecialist zit er dan ook bovenop.

Maar ook op het gebied van letselschade is het nodige veranderd. Slachtoffers krijgen steeds meer spreekrecht tijdens een rechtszaak. En uit de laatste jurisprudentie blijkt, dat de smartengeldbedragen omhoog lijken te gaan in Nederland. Een hoop zaken om ons in te (blijven) verdiepen dus. Ook in het nieuwe jaar. Uiteraard houden we u ook dan weer op de hoogte van de ontwikkelingen in het recht. Wij gaan nu nog even door; we verwachten nog een aantal zaken voor het uiteinde tot een goed einde te brengen. Wij wensen u alvast fijne kerstdagen en een goede, maar vooral veilige, jaarwisseling. We houden contact. Tot volgend jaar!

Bron: Hart van Enschede, 17 december 2015