Meteen naar de inhoud

Vrijspraak: Bijna rond

Het jaar is bijna rond. Tijd voor de laatste loodjes. Maar goed, die wegen -zoals het spreekwoord zegt- wel het zwaarst. Het is druk deze periode. Heel erg druk. Cliënten zouden graag hun zaak nog voor het nieuwe jaar afgerond zien. Of in ieder geval een voorschot op de schadevergoeding. Verder moeten er kerstpakketten geregeld worden voor onze relaties, moeten de laatste cursussen van dit jaar nog gevolgd worden en moeten de laatste facturen betaald en verstuurd worden. Om zo met een schone lei het nieuwe jaar te kunnen starten. Nu dus even gas erop.

Maar ik geniet er ook altijd wel weer van, van deze periode. Mensen zijn goed geluimd, zowel de eigen cliënten als de tegenpartijen. Dat zie je doorgaans ook terug in de onderhandelingen die in de laatste weken van het jaar worden gevoerd. Maar december is ook privé voor ons een drukke maand. Onze agenda’s staan boordevol partijen. Dat begint eigenlijk al eind november, met mijn eigen verjaardag. Mijn zwager is kort na mij jarig, mijn partner halverwege december, gevolgd door mijn neefje en vrienden van ons. Allemaal verjaardagen en feestjes dus. En tussendoor wordt er nog Sinterklaas gevierd en vanaf nu starten de nodige kerstborrels en –diners. En dan moet kerst zelf nog beginnen.

Op  kerstmiddag met vrienden de stad in; tijdens de beide kerstdagen staat de familie centraal. Tussen kerst en oud en nieuw moet er gewoon gewerkt worden, afgewisseld met gezellige etentjes. Op oudejaarsdag staan de glühwein en de oliebollen voor ons klaar en om mindernacht wordt de champagnefles ontkurkt. Eén en al gezelligheid. Je hoort mij dus niet klagen. En ik hoop dat het u allen de aankomende periode op soortgelijke wijze vergaat: druk, maar gezellig. Geniet van al het feestgedruis. Ik wens u een gelukkig en gezond 2019 toe.

Bron: Hart van Enschede, 14 december 2018