Meteen naar de inhoud

Zes jaar

Vandaag precies 6 jaar geleden ben ik als zelfstandige bij RP Advocatuur begonnen. Daarvoor heb ik 10 jaar bij een groot kantoor in de regio gewerkt. Ik heb daar veel geleerd en veel ervaring opgedaan. Ik had dat niet willen missen. Maar op een gegeven moment vertrokken naaste collega’s, werd de werksfeer minder en ging mijn patroon (in de eerste drie jaren en in latere jaren mijn klankbord) met de VUT. Tijd voor mij om eens om mij heen te gaan kijken.

Ik durfde toen nog niet zo goed de stap te zetten om voor mijzelf te beginnen. Dus toch maar weer in loondienst gegaan. Ondertussen was Richard per 1 februari 2013 RP Advocatuur gestart. Uiteraard was ik daar vanaf het begin bij betrokken en werd ik steeds enthousiaster over het zelfstandig ondernemerschap. Toen hij een half jaar bezig was, draaide kantoor al zo goed dat er gemakkelijk een tweede persoon bij kon. Toen was voor mij de drempel om mijn vaste baan op te zeggen niet meer zo groot. Uiteindelijk zijn we op 1 augustus 2013 samen gaan werken en doen dat tot op de dag van vandaag met veel plezier. Natuurlijk zijn er soms ‘wat dingetjes’, maar die heb je overal. Ook in loondienst.

Maar het gevoel van vrijheid, je eigen keuzes maken, op jouw eigen manier cliënten aan jou binden (gemoedelijk, minder zakelijk) maakt dat ik nog niet één keer spijt heb gehad van mijn beslissing destijds. En ik weet dat voor Richard hetzelfde geldt. Dank aan alle mensen die vertrouwen in ons hebben geschonken. Dank aan familie, vrienden, doorverwijzers en bovenal onze cliënten. Op naar de volgende 6 jaar.  

Corina van Assen, vandaag 6 jaar letselschadeadvocaat bij RP Advocatuur.