Meteen naar de inhoud

Vrijspraak: Decemberstress

Decembermaand, feestmaand! En of! Vorige week Sinterklaas gevierd. Erg gezellig, maar de cadeaus werden uiteraard weer veel te laat ingekocht: stress!  Ik leer het kennelijk nooit. En dan kerst. Het kerstmaal is deze keer bij ons thuis. Knus met de hele familie aan tafel. Kennelijk is ooit afgesproken ieder jaar te rouleren, ‘wel zo eerlijk’. Die afspraak is mij dan even ontgaan. Hoe dan ook, het is mijn beurt ditmaal. Koken voor de hele familie: stress! Helemaal voor iemand waarbij koken voor 4 het maximaal haalbare is. We zijn met z’n 11-en…

Verjaardag. We (mijn partner en ik) zijn samen 85 jaar oud geworden. Dat leek ons wel een feestje waard. Veel mensen, voorbereidingen, uitnodigingen, tentje, tapje, catering, het hele rataplan. Met als gevolg, u raadt het al: stress! Wel heel gezellig natuurlijk en om heel eerlijk te zijn, ik zou het ook allemaal voor geen goud willen missen.

Maar december is niet alleen privé een drukke maand. Het is ook de maand van het afwikkelen van letselschadedossiers. Verzekeraars willen tóch nog even voor het einde van het boekjaar de zaak rond hebben. Cliënten willen je voor de vakantie tóch nog eens gesproken hebben. Zodat zij met een gerust hart kerst kunnen vieren. Kortom, mijn agenda puilt uit. Maar ik ben vast niet de enige bij wie dat het geval is. En begrijp me niet verkeerd, ik ben er blij om hoor. Beter zo dan duimen draaien! Maar wat kijk ik alweer uit naar januari. De maand waarin iedereen weer op gang lijkt te moeten komen. De maand van nieuwe doelen stellen en plannen maken om pas daarna weer écht aan de slag te gaan (om die doelen te verwezenlijken).

Maar zover is het nog niet. Nog even doorbijten. Maar vooral ook genieten!  Ik wens u hele fijne, stressvrije feestdagen en een gelukkig, gezond en bovenal geslaagd nieuw jaar. Wij drinken er eentje op. U ook? Is goed tegen stress. Proost!

Bron: Hart van Enschede 11 december 2014