Meteen naar de inhoud

Vrijspraak: Bewegen

Dat bewegen goed voor ons is, weten we allemaal wel. Toch valt het een groot aantal mensen zwaar om in beweging te komen. Iedereen heeft het druk met werken, kinderen, sociale contacten, sociale media en het sporten schiet er dan bij in. In januari de bekende opleving aan de goede (sport)voornemens, maar ook vaak na enkele weken alweer de constatering dat het vooral voornemens waren.

Sporten is overigens niet voor iedereen een moeten. Sommige mensen vinden het juist verschrikkelijk om niet te bewegen. Een dag niet gesport is een dag niet geleefd, is hun mantra. Het sporten is mij niet met de paplepel ingegoten. Ik was wel lid van de turnvereniging en later ging ik op Jazzballet en stijldansen, maar verder dan één maal per week trainen kwam ik niet. Later ben ik lid geworden van de sportschool, maar eigenlijk vind ik het fitness gebeuren geen bal aan. De groepslessen daarentegen vind ik dan wel weer leuk. Vooral de danslessen. Maar na je 40e red je het daar niet mee, helaas, is mijn ervaring.

Vorig jaar dus toch maar eens de stoute (hardloop)schoenen aangetrokken. Eerst maar eens een beetje proefgedraaid met hardloopapp Evy. Kijken of ik het überhaupt wel leuk vond, voordat er duur schoeisel aan te pas zou komen. En wonder boven wonder: ik vind het leuk! Ik ga letterlijk stapje voor stapje vooruit, in mijn eigen tempo. En dat komt mij ook weer van pas in mijn werk als letselschadeadvocaat.

Mijn cliënten zijn vaak bang om te bewegen. Maar met whiplashachtige klachten is het juist goed om in beweging te komen. Ik kan uit ervaring spreken, dat je je goed voelt na beweging en vertel mijn cliënten dat je lichaam meer aankan dan je wellicht denkt. Zodra er -onder begeleiding- gesport wordt, voelen mijn cliënten zich vaak beter en zien zij de toekomst vaak weer een stuk positiever. Als dan ook de aansprakelijke verzekeraar nog eens bereid is om hierin te investeren, zeg ik: win-win!

Bron: Hart van Enschede, 15 februari 2019