Meteen naar de inhoud

Letselschade Lichtenvoorde

Als u letselschade wilt claimen heeft u een specialist nodig. Bij RP Advocatuur is een ervaren specialist op het gebied van letselschade werkzaam. Klik op de button hieronder en lees alles over het claimen van letselschade.

 


Bent u het slachtoffer van bijvoorbeeld een verkeersongeluk en heeft u letselschade opgelopen? Dan kunt u de verantwoordelijke aansprakelijk stellen voor de geleden letselschade. Om recht te hebben op een vergoeding van uw schade (waaronder een vergoeding voor emotionele schade), moet de schade aantoonbaar te wijten zijn aan de ander (als de aansprakelijke partij slechts deels verantwoordelijk is, kan vaak alsnog een deel van uw schade verhaald worden).

 

Bij het verhalen van letselschade is niet alleen de geleden schade van belang maar ook de juridische aansprakelijkheid. Er is voldoende wetgeving die geldt bij verkeersongelukken. Zo zijn kinderen jonger dan 14 jaar zeer goed bij wet beschermd. De bestuurder is dan altijd 100% aansprakelijk voor de geleden schade van het kind, ook als het kind het ongeval zelf veroorzaakt heeft. Alleen als het kind opzettelijk het ongeluk heeft veroorzaakt wordt er een uitzondering gemaakt. Dit komt echter bijna nooit voor. Als u de verantwoordelijke aansprakelijk wilt stellen, zult u te maken krijgen met vele regels en procedures. Bovendien is het soms lastig om de precieze schade vast te stellen.

 

Misgelopen loon en gemaakte kosten die het gevolg zijn van uw letsel zijn niet altijd eenvoudig te bepalen. Als de verdiencapaciteit echter vermindert omdat u niet meer in staat bent de volledige arbeidstijd te werken, wordt bovendien uw schadeclaim hoger en de verzekeraar van de tegenpartij zal proberen de schade te beperken. De hoogte van smartengeld vaststellen is voor een leek vaak nog moeilijker. Het is dan ook raadzaam een letselschadespecialist in te schakelen.

 

De specialist beschikt over de juridische kennis die noodzakelijk is om succesvol schadeclaims af te handelen. Woont u in Lichtenvoorde of een andere plaats gelegen in de Achterhoek of Twente? Neem dan contact op met RP Advocatuur en u zult direct geholpen worden. Het is verder goed om te weten dat de verantwoordelijke partij meestal de kosten van de juridische bijstand betaalt. Dat is wettelijk zo geregeld.