Meteen naar de inhoud

Letselschade Hengelo

Welkom bij RP Advocatuur. U bent op deze pagina beland omdat u geïnteresseerd bent in het thema letselschade. Klik voor algemene informatie direct op de rode button over letselschade. U krijgt dan alle informatie over de mogelijkheden om letselschade te verhalen en wat RP Advocatuur voor u kan betekenen.

 

 

Smartengeld bij letselschade?

Smartengeld is een vergoeding die men ontvangt voor psychische of emotionele schade. Dit wordt ook wel immateriële schade genoemd. Als u letselschade heeft opgelopen door de schuld van een ander, hebt u mogelijk recht op smartengeld. Er zijn verschillende soorten “”schades”” die gerelateerd zijn aan smartengeld. Denk hierbij aan:

 

  1. Niet meer of slechts gedeeltelijk kunnen werken
  2. Gederfde levensvreugde
  3. Emotionele schade
  4. Schade door lichamelijke beperkingen

 

Het is zeer gecompliceerd om het bedrag van het smartengeld vast te stellen. Een perfecte maatstaf bestaat namelijk niet. Het is daarom raadzaam om een juridisch specialist te raadplegen die u kan helpen bij het vaststellen van de immateriële schade. Naast het vaststellen van de schade krijgt u bovendien te maken met juridische procedures die soms lang en ingewikkeld zijn. Hierbij moet u denken aan het opstellen van een claim, het indienen van de claim en alles wat hierop volgt. Een reguliere advocaat heeft vaak niet genoeg kennis in huis voor wat betreft letselschadezaken. Bij RP Advocatuur beschikken we echter over een specialist op dit gebied; zij is een gespecialiseerd LSA advocaat. Zij beschikt over de benodigde kennis en is zeer ervaren als het gaat om letselschadezaken. Bent u woonachtig in Hengelo of een andere plaats gelegen in of rondom Twente? Neem dan contact op met RP Advocatuur. Een professionele en vakkundige afhandeling is dan gegarandeerd. Het is verder goed om te weten dat de kosten voor juridische bijstand meestal in rekening kunnen worden gebracht bij de tegenpartij.