Incasso

Incasso

Waarom een advocaat in plaats van een deurwaarder of incassobedrijf?

 

De term incasso staat voor inning van een geldvordering. Te laat of niet betalende klanten kosten veel geld. Geld dat u beter kunt besteden. Uiteraard wilt u de relatie met uw klant goed houden, maar soms is een incassotraject onvermijdbaar.

 

Maar wat is het voordeel van het inschakelen van een advocaat in plaats van een deurwaarder of incassobedrijf?

 

Voordeel advocaat

In tegenstelling tot een deurwaarder of incassobedrijf kan een advocaat binnen het incassotraject conservatoir beslag leggen of een faillissementsverzoek doen. Vorderingen boven € 25.000 kunnen bovendien alleen door een advocaat voor de rechtbank worden gebracht. Voor een procedure bij de kantonrechter heeft u geen advocaat nodig. Maar ook dan is het verstandig een advocaat in te schakelen.

 

Procederen

Procederen is immers een vak apart. Een advocaat kan een juridisch verweer van de debiteur deskundig beoordelen. U weet precies waar u aan toe bent. Daarbij hanteert de advocaat van RP Advocatuur concurrerende tarieven, dus om de kosten hoeft u het niet te laten!

 

Twijfel niet langer en neem contact op met een van onze advocaten in Enschede via info@rpadvocatuur.nl of vul ons contactformulier in.

 

RP Advocatuur is ook gespecialiseerd in de volgende rechtsgebieden:

  1. Arbeidsrecht
  2. Contracten- en verbintenissenrecht
  3. Letselschade